Нарисувай си хляб – Разговор на тема “Дигиталното изкуство”

От Десислава Кушева, Георги Георгиев и Свилен Петров

“Сверихме си часовника, пожелавам го и на вас, колеги. Ако имате такива идеи или възможности, не ги пропускайте! В тези деца се крие надеждата и те са хората, които няма да позволят културата в България да загине.”

Събитието се проведе през месец Април, 2019г.

Дойде моментът,

в който да разкажа за срещата с младите таланти от СОУ Сава Доброплодни в град Шумен 😊 Училището, в което съм завършил аз и моят моят съученик, приятел и колега Георги Георгиев. Като част от екипа се включи и Десислава Кушева като обогати знанията на учениците за дизайна. Споделихме пътя си от завършването до реализирането ни като дигитални артисти. Показахме им как се изгражда герой стъпка по стъпка, къде дигиталното изкуство намира приложение, полезни online уроци, как да си направят портфолио и да използват социалните мрежи, за да бъдат забелязани като артисти. Споделихме какви таблети използваме и донесохме нашите, за да порисуват с тях. Разказахме им за работата на свободна практика и за споделените места за работа. Последно, но най-важно – показахме им дигитални шуменски артисти, които са готови да им помогнат със съвети и насоки. За което искам да ви благодаря Светослав Симов, Борислава Караджова, Михаела Караджова, Ферди Фикри, Борис Борисов, Детелин Рачев, Николай Найденов, Калоян Стоянов

www.spovv.com

Видяното от тази среща е впечатляващо. Да се срещнете с деца от 8 и 9 клас да правят игри, от концепцията до коденето в Unity 😊 Да правят фотоманипулации или лога за съществуващи фирми. Запознах се с три момичета от 7 клас, които споделиха идея за комикс. Видях илюстрациите им и смело мога да твърдя, че са професионални! Сверихме си часовника, пожелавам го и на вас, колеги. Ако имате такива идеи или възможности, не ги пропускайте! В тези деца се крие надеждата и те са хората, които няма да позволят културата в България да загине.